Brintlagring med en velkendt teknologi, den såkaldte LRC (Lined Rock Cavern; isoleret klipperum)

HYBRIT: Lagring af brint reducerer omkostningerne med op til 40 procent

HYBRITs brintlager er nu blevet testet kommercielt på elmarkedet, og de meget positive resultater har stor betydning for industriens omstilling. Fossilfri brint er en forudsætning for at kunne producere fossilfrit stål, og ved at anvende lagring kan de variable omkostninger ved brintproduktion reduceres markant, med 25-40 procent. HYBRIT er et samarbejde mellem SSAB, LKAB og Vattenfall og har eksisteret siden 2016.

Brintlageret blev testet i ca. en måned direkte op imod elmarkedet. Formålet var at producere brint af fossilfri el til en variabel elpris med lavest mulige omkostninger, f.eks. på specifikke tidspunkter af døgnet eller i længere perioder med god adgang til vejrafhængig elproduktion. Brinten blev leveret i et konstant flow til SSAB.

“Selv om Vattenfalls optimering af handel og drift i forhold til de reelle elpriser blev gennemført i en periode med lave prisudsving, var resultaterne ganske positive. Testene blev udført i et tæt samarbejde mellem Hybrit Development og Vattenfall, og ved at gøre det i virkeligheden kunne vi i realtid følge med i, hvor mange penge der blev sparet ved at bruge lageret”, siger Marie Anheden, seniorprojektleder hos HYBRIT.

Alle forskningsforsøg vedrørende brintlageret, der er tilknyttet HYBRITs pilotanlæg for fossilfrit jern i Luleå, har indtil videre vist lovende resultater. Selve konstruktionen har vist sig at være velegnet til hurtig tømning og opfyldning i perioder med lavere aktivitet. I den seneste test for at sænke prisen på produktion af brint blev der brugt et simuleringsværktøj, en ny optimeringsmodel og det 100 kubikmeter store pilot-brintlager i Luleå.

b370c0aae5ff1514_org (1).jpg

“Det er spændende og vigtige resultater, fordi brint fra fossilfri el er en af nøglerne til industriens omstilling. Brintlagring i stor skala gør det muligt at tilpasse elforbruget i et elsystem præget af varierende adgang og priser og samtidig forsyne industrien med brint på en mere stabil og omkostningseffektiv måde. Når det anvendes i stor skala kan brintlagring have en dæmpende effekt på de svingende elpriser, hvilket vil fremme investeringer i ny elproduktion fra alle fossilfrie energikilder”, siger Mikael Nordlander, som står i spidsen for Vattenfalls industrisamarbejde.

“LKAB vil omstille hele produktionen af jernmalmprodukter til fossilfri jernsvamp produceret med brint, så disse resultater er meget vigtige for os. Vi skal producere over en million ton brint og forbruge over 70 TWh fossilfri el om året, når vi har omstillet hele driften i 2050. Det er derfor absolut nødvendigt at reducere omkostningerne”, siger Stefan Savonen, energi- og klimaansvarlig hos LKAB.

“Det er glædeligt, at HYBRIT-samarbejdet har resulteret i endnu et positivt resultat, som vi nu kan vise frem. Forskningen giver os tryghed og selvtillid i forhold til at fortsætte udviklingen af en fossilfri værdikæde sammen med Vattenfall og LKAB. Brintlageret og den fossilfri energiforsyning er naturligvis vigtige elementer i det store billede”, siger Tomas Hirsch, energidirektør i SSAB.

Fakta:

  • Testet: Brintproduktionen på maksimalt cirka 5 MW blev lagt ud på elmarkedet dagligt af Vattenfall, og produktionsplanen blev derefter sendt til Hybrit.
  • Brintlageret blev første gang idriftsat i sommeren 2022, og testene fortsætter frem til 2024.
  • I lageret testes brintlagring med en velkendt teknologi, den såkaldte LRC (Lined Rock Cavern; isoleret klipperum).
  • Den fossilfri brint (”grøn brint”) produceres ved hjælp af vandbaseret elektrolyse med fossilfri el på HYBRIT-anlægget.
  • Lageret er et pilotanlæg på 100 kubikmeter og indeholder brint under et tryk på op til 250 bar. I fuld skala, potentielt 100.000-120.000 m3, der lagrer 100 GWh el omdannet til brint, vil det kunne dække forbruget i et komplet stålværks produktion i op til fire dage.
  • Pilotlageret, et stålbeklædt klipperum, ligger cirka 30 meter under jordoverfladen og cirka 100 meter fra indgangen til tilslutningstunnellen.
  • Vattenfall, SSAB og LKAB har investeret 200 millioner SEK (fordelt ligeligt mellem ejerselskaberne) og den svenske Energimyndigheten har via ordningen Industriklivet støttet projektet med godt 52 millioner SEK.

Se også

Pylon til vindmølleparken Hollandse Kust Zuid

Vattenfall og SSAB i nyt samarbejde om fossilfrit stål

Vattenfall og SSAB har underskrevet en hensigtserklæring om levering af fossilfrit stål produceret med HYBRIT-teknologi. SSAB vil, med materiale fra HYBRIT-pilotanlægget i Luleå, levere det ...

Læs hele artiklen
Opladning af elektrisk skraldebil. Foto: Karen Rosetzsky

En stille revolution: Københavns skraldebiler bliver elektriske

I København er skraldebilerne ved at blive elektriske. Skiftet skal primært reducere udledningerne, men for beboerne i den danske hovedstad og for renovationsarbejderne giver el-lastbiler et...

Læs hele artiklen

Havvindmøller får genbrugelige dæksler

Før man begynder at installere vindmøller til havs, skal fundamenterne rammes ned. På toppen af hvert fundament er der et dæksel over monopælen, der midlertid...

Læs hele artiklen