Prysmian har overdraget HR3-landkablerne

Prysmian Group har afsluttet og overdraget det landbaserede kabelsystem til ilandføring af produktionen fra Horns Rev 3.

Kabler fra Prysmian. Foto: Energinet

Foto: Energinet.

Prysmian har leveret 245 kV højspændingskablet (HVAC) til det 45 km lange landkabelsystem fra Blåbjerg Klitplantage til Energinet.dk’s transformerstation i Endrup øst for Esbjerg. Kontrakten omfattede desuden monteringen af et geografisk informationssystem (GIS) og endeafslutningerne på transformerplatformen, mens denne endnu befandt sig i Rotterdam.

Arbejdet med udgravning og trækning af landkablet begyndte i april 2015 i samarbejde med Energinet.dk’s entreprenør og blev overdraget i december 2016. Landkablerne blev fremstillet på Prysmians fabrik i Finland og leveret på tromler a 1500 m kabel med en kabeldiameter på 20 cm. Arbejdet med at samle kablerne foregik on-site i containere over en 25 ugers periode.

Prysmians kontrakt med Energinet.dk havde en samlet værdi på ca. 75 mio. kr.

Se også

Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vesterhav Nord i drift: Så har Danmark fået endnu et fossiltfrit kraftværk på elnettet

Møllerne i Danmarks nyeste havvindpark Vesterhav Nord er nu forbundet til elnettet. Vesterhav Nord kan levere fossilfri energi svarende til forbruget hos 180.000 danske husstande

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall leverer nu første strøm fra Vesterhav Nord havvindmøllepark

Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord har sendt den første fossilfrie strøm i land.

Læs hele artiklen
Kommende parkeringshus i Lund. Illustration: Lloyds Arkitektkontor
Illustration: Lloyds Arkitektkontor

Vindmøllevinger fra Nordjylland får nyt liv i topmoderne svensk parkeringshus

19 gamle vindmøller fra Vattenfalls vindmøllepark Nørre Økse Sø skulle ikke ende på lossepladsen. Nu indgår dele af vingerne i stedet i et kommende parkeringshus i Lund. Nedtagning af vindmø...

Læs hele artiklen