Transporten af batterilageret går op igennem Tyskland og Sverige og kører på biodiesel

VM i Åre: Det klimaintelligente batterilager er på vej

Batterilageret skal oplade eldrevne snescootere under VM. Transporten er naturligvis fossilfri.

Batterilageret skal oplade eldrevne snescootere under VM. Transporten er naturligvis fossilfri.

Forberedelserne til VM i alpint skiløb i Åre i februar er i fuld gang. Vattenfall, der er partner for intelligent energi i forbindelse med arrangementet, leverer en række intelligente energiløsninger for at hjælpe konkurrenceorganisationen med at nå målet om at blive det første klimaneutrale verdensmesterskab i alpint skiløb.

Løsningen er et stort batterilager med intelligent styring. Tirsdag den 15. januar blev containeren læsset på en lastbil i Würzburg i Tyskland.

"Eftersom vi ønsker at hjælpe med at organisere et klimaneutralt VM, kører transporten naturligvis på biodiesel, HVO 100," fortæller Pontus Karlsson, Project Manager i Vattenfall R&D.

Batterilageret består af otte stk. BMW-batterier af samme type som i BMW's i3-model og med en samlet kapacitet på ca. 340 kilowatt-timer. Batterilageret skal bl.a. anvendes til at oplade omkring ti eldrevne snescootere, som Vattenfall stiller til rådighed for transport til konkurrencearenaen.

Solpanel installeres

På taget af VM-organisationens bygning i Åre installeres der nu et 380 kvadratmeter stort solpanel.

Stort solpanel snart på plads

I Åre er man allerede i gang med at installere ladestationer til de elbiler fra Audi, der skal anvendes under VM-arrangementet. Og på taget af VM-organisationens administrationsbygning installeres der et 380 kvadratmeter stort solpanel, som kommer til at producere 37.000 kWh grøn el om året.

Under VM vil Vattenfall være på plads i en pavillon i sponsorbyen og afholde daglige events med gæster såsom skiløbere og trænere for det svenske skilandshold.

Læs mere om Vattenfalls arbejde som partner for intelligent energi

Se også

Wilhelm Löwenhielm, leder af Battery Energy Storage Systems, systemer til lagring af batterienergi, hos den delvist Vattenfall-ejede svenske batteriudvikler og -producent Northvolt

Northvolt: "Kulstof skal ikke bekæmpes med kulstof i energiomstillingen"

Batterier har en central rolle i den bæredygtige energiomstilling. Men for at batterier kan være helt bæredygtige, skal en række væsentlige forhold overvejes, forklarer Wilhelm Löwenhielm, l...

Læs hele artiklen
Batterier

Batterier er født til at være fleksible

Alle ved, hvad batterier er, men kun få kender deres enorme potentiale. I virkeligheden kommer batterier til at spille en stor rolle i energiomstillingen, lige fra at være en ganske enkel en...

Læs hele artiklen
Heijmans GreenBattery Amsterdam. Foto: Han Huiskamp
Foto: Han Huiskamp

Batterier gør arbejdet nemmere og mere bæredygtigt hos hollandske Heijmans

I Holland bruger bygge- og anlægsselskabet Heijmans GreenBattery i stedet for dieselgeneratorer på vejen frem mod et CO2-frit byggemiljø.

Læs hele artiklen