Drönarbild på landbaserede vindmøllepark Pen y Cymoedd i UK

Vattenfall indgår partnerskab og realiserer vindmøllepark i Skotland

Vattenfall har indgået partnerskab med Greencoat UK Wind og giver grønt lys til opførelsen af South Kyle. Vattenfalls største landmøllepark i Storbritannien.

Vattenfall har taget den endelige investeringsbeslutning om at opføre vindmølleparken South Kyle, der vil kunne forsyne omkring 170.000 britiske husstande med strøm og spare tæt på 300.000 tons CO2-udledninger om året.

"Den planlagte opførelse af vindmølleparken South Kyle viser, at vi er dybt engagerede i Storbritannien og landets omstilling til klimaneutralitet. Og i at gennemføre Vattenfalls mål om at gøre det muligt at leve fossilfrit inden for én generation," siger Magnus Hall, Vattenfalls CEO.

Som en vigtig del af projektet har Vattenfall indgået partnerskab med vedvarende energi infrastrukturfond Greencoat UK Wind, der overtager vindmølleparken, når den står klar.

Vattenfall vil opføre vindmølleparken og håndtere anlægget på vegne af Greencoat i minimum 10 år. Vattenfall vil også købe den producerede el i en periode på 15 år.

”Omstillingen mod en fossil fri fremtid er i fuld gang og kræver store investeringer i vedvarende energi. Derfor er vi glade for at samarbejde med Greencoat UK Wind og for at realisere South Kyle Wind Farm. Parken vil bidrage væsentligt til produktionen af vedvarende energi i Skotland, ”siger Gunnar Groebler, Senior Vice President og chef for Business Area Wind i Vattenfall.

I overensstemmelse med den britiske regerings anvisninger om at sikre for medarbejdernes sikkerhed under COVID-19-pandemien vil opførelsen af vindmølleparken blive påbegyndt, når det er passende.

Derfor er en tidsplan for opførelsen endnu ikke bekræftet. Vattenfall holder løbende øje med foranstaltningerne vedrørende COVID-19 og planlægger i øjeblikket, at vindmølleparken skal være klar til drift tidligt i 2023.

Fakta om vindmølleparken South Kyle:

  • Samlet kapacitet er 240 MW
  • Kapaciteten vil kunne forsyne cirka 170.000 engelsk hjem
  • Antal vindmøller er 50
  • Samlet højde til vingespids er 149,5 meter
  • Lokationen er det sydvestlige Skotland
  • Kommerciel drift påbegyndes efter planen i 1. kvartal 2023

Om Greencoat UK Wind

Greencoat UK Wind er en vedvarende energi infrastrukturfond, der har investeret i 36 britiske vindmølleparker med en netto produktionskapacitet på 998MW. Fonden giver investorer mulighed for at deltage i ejerskabet af britiske vindmølleparker og øger dermed ressourcer og kapital til udnyttelse af vedvarende energi og reduktion af drivhusgasser.

Se også

Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vesterhav Nord i drift: Så har Danmark fået endnu et fossiltfrit kraftværk på elnettet

Møllerne i Danmarks nyeste havvindpark Vesterhav Nord er nu forbundet til elnettet. Vesterhav Nord kan levere fossilfri energi svarende til forbruget hos 180.000 danske husstande

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall leverer nu første strøm fra Vesterhav Nord havvindmøllepark

Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord har sendt den første fossilfrie strøm i land.

Læs hele artiklen
Kommende parkeringshus i Lund. Illustration: Lloyds Arkitektkontor
Illustration: Lloyds Arkitektkontor

Vindmøllevinger fra Nordjylland får nyt liv i topmoderne svensk parkeringshus

19 gamle vindmøller fra Vattenfalls vindmøllepark Nørre Økse Sø skulle ikke ende på lossepladsen. Nu indgår dele af vingerne i stedet i et kommende parkeringshus i Lund. Nedtagning af vindmø...

Læs hele artiklen