Vattenfall sælger otte små vindmølle- og solcelleparker

Den danske udvikler af vedvarende energi European Energy køber otte solcelle- og vindmølleparker af Vattenfall. Anlæggene har en samlet produktionskapacitet på 85,8 MW og ligger i henholdsvis Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Baggrunden er, at Vattenfall vil optimere sin flåde af landbaserede aktiver ved at reducere antallet af forskellige vindmølletyper og desuden vil øge standardiseringen af teknologi- og serviceplatforme. Samtidig har Vattenfall fortsat stærke vækstplaner for landbaseret vindenergi med i øjeblikket over 1 GW under opførelse og en ambition om at vokse betydeligt frem mod 2030.

“Vattenfalls mål er at gøre det muligt at leve fossilfrit inden for én generation. For at opnå det, er det nødvendigt med en stærk fokus på proces- og porteføljeoptimering,” siger Sandra Grauers Nilsson, Vattenfalls Head of Onshore Wind. 

"Aftalen vil gøre det muligt for os at fokusere endnu mere på vores større vindmølleparker, som er i drift og under opførelse, og det vil også åbne for økonomisk råderum til yderligere investeringer i udvikling af Onshore Wind.”

European Energy er en dansk udvikler af solcelle- og vindmølleparker, som producerer vedvarende energi i over 18 lande. Med købet af de otte vindmølle- og solcelleparker konsoliderer European Energy sin position yderligere i Danmark og Tyskland og udvider også til Holland og Storbritannien.

Aftalen omfatter anlæg med en produktion på i alt 85,8 MW, herunder 28 MW solcelleprojekter, der er under udvikling, og forventes at komme i drift i løbet af 2022.

“Som en del af vores overordnede strategi om at være en uafhængig energileverandør udvider vi vores portefølje af vedvarende energi i flere europæiske lande. Dette understøtter også vores indtræden på markederne i Storbritannien og Holland, hvor vi vil høste uvurderlige erfaringer,” siger Jens Peter Zink, Senior Vice President for European Energy.

Læs pressemeddelelsen

European Energy køber følgende projekter af Vattenfall

Projekt Produktionskapacitet Land Teknologi
Ryå 7.5 MW Danmark Vind
Hollandsbjerg 16.5 MW Danmark Vind
Jȁnschwalde 12 MW Tyskland Vind
Enkhuizen 2.4 MW Holland Vind
De Bjirmen 6 MW Holland Vind
Vindmølle- og solcelleparken Parc Cynog  5 MW solenergi og 3.6 MW vindenergi Storbritannien Sol og vind
Park Pendine 4.8 MW Storbritannien  Vind
Under udvikling 28 MW Ikke oplyst Solenergi

Tekst:
Vattenfall Media Relations

Se også

Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vesterhav Nord i drift: Så har Danmark fået endnu et fossiltfrit kraftværk på elnettet

Møllerne i Danmarks nyeste havvindpark Vesterhav Nord er nu forbundet til elnettet. Vesterhav Nord kan levere fossilfri energi svarende til forbruget hos 180.000 danske husstande

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall leverer nu første strøm fra Vesterhav Nord havvindmøllepark

Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord har sendt den første fossilfrie strøm i land.

Læs hele artiklen
Kommende parkeringshus i Lund. Illustration: Lloyds Arkitektkontor
Illustration: Lloyds Arkitektkontor

Vindmøllevinger fra Nordjylland får nyt liv i topmoderne svensk parkeringshus

19 gamle vindmøller fra Vattenfalls vindmøllepark Nørre Økse Sø skulle ikke ende på lossepladsen. Nu indgår dele af vingerne i stedet i et kommende parkeringshus i Lund. Nedtagning af vindmø...

Læs hele artiklen