Rejsegilde i Hvide Sande markerer milepæl

I 2021 besluttede Vattenfall at anvende Hvide Sande som knudepunkt for serviceringen af tre af selskabets havmølleparker. Den 16. november kunne Vattenfall holde rejsegilde, og bygningen forventes færdig i marts 2023.

Hvide Sande Havn kan snart skrive havvind på sit CV. Byggeriet af Vattenfalls nye servicebygning skrider planmæssigt frem, og når den åbner i 2023, tager den vestjyske havneby hul på en ny epoke som fast servicehavn for havmølleparkerne Vesterhav Nord og Syd samt Horns Rev 3, der stod færdig i 2019 og også drives af Vattenfall. I alt kommer 90 havmøller i de tre parker til at blive serviceret fra havnen, og de producerer elektricitet svarende til forbruget fra 775.000 danske husstande.

IMG_2170.jpg

Rejsegildet blev den 16. november markeret på traditionel vis med en festlig sammenkomst for Vattenfalls samarbejdspartnere. Vattenfalls landechef, Anne Mette Traberg, sagde blandt andet i sin tale:

Det er alvorlige tider i verden med klimakrise og energikrise. Den gode nyhed midt i alt det triste er, at havvind er en stor del af løsningen. Havvind er en fossilfri og billig energiform, og i Danmark har vi både god erfaring og gode forhold til havs, ikke mindst i Vesterhavet.

Anne Mette Traberg lagde også vægt på, at havvinden giver lokale arbejdspladser:

Ud over at være godt for klimaet og energisikkerheden, så er havvind også godt for beskæftigelsen og væksten her i lokalområdet. Vores servicecenter får omkring 50 faste stillinger og trækker en masse afledt aktivitet med til havnen.

Hans Østergaard, borgmesteren i Ringkøbing-Skjern kommune, var også gæst ved rejsegildet og takkede i sin tale Vattenfall for at bringe arbejdspladser og vækst til kommunen.

Servicebygningen i Hvide Sande åbner til marts, og havvindparkerne Vesterhav Nord og Syd åbner senest i slutningen af 2023.

Foto:
Poul Steen Nordhagen & Vattenfall

Se også

Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vesterhav Nord i drift: Så har Danmark fået endnu et fossiltfrit kraftværk på elnettet

Møllerne i Danmarks nyeste havvindpark Vesterhav Nord er nu forbundet til elnettet. Vesterhav Nord kan levere fossilfri energi svarende til forbruget hos 180.000 danske husstande

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall leverer nu første strøm fra Vesterhav Nord havvindmøllepark

Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord har sendt den første fossilfrie strøm i land.

Læs hele artiklen
Kommende parkeringshus i Lund. Illustration: Lloyds Arkitektkontor
Illustration: Lloyds Arkitektkontor

Vindmøllevinger fra Nordjylland får nyt liv i topmoderne svensk parkeringshus

19 gamle vindmøller fra Vattenfalls vindmøllepark Nørre Økse Sø skulle ikke ende på lossepladsen. Nu indgår dele af vingerne i stedet i et kommende parkeringshus i Lund. Nedtagning af vindmø...

Læs hele artiklen