Haringvliet energipark i Sydholland
Vattenfall/Jorrit Lousberg

Første del af hybridenergiparken er færdig

Alle vindmøllerne i Vattenfalls første hybridenergipark er nu opført. Næste og sidste skridt er de kraftige solcellepaneler og batterier.

Energiparken Haringvliet i det sydlige Holland er enestående, idet vindkraft, solenergi og energilagring her kombineres i et enkelt hybridanlæg til energiproduktion.  Nu, hvor vindmøllerne er på plads, kan Vattenfall begynde at installere solcellepaneler og batterier.

Når hybridenergiparken står færdig, vil den bestå af seks vindmøller, 124.000 solcellepaneler og 12 transportcontainere med batterier. Batterierne vil blive brugt til balancering af elnettet og vil også fungere som et energilager.

Hybridenergiparken vil blive idriftsat ved udgangen af 2020 og får en samlet effekt på 60 MW, svarende til energiforbruget i 40.000 hollandske husstande.

Tilpasning på grund af coronavirussen

Byggearbejdet blev igangsat i efteråret 2019, og den sidste projektfase blev påvirket af restriktionerne i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

Leon de Graaf, Site Manager på energiparken Haringvliet, fortæller:

"På grund af udbruddet af coronavirus var vi nødt til at tilpasse vores arbejde. Eksempelvis er vi normalt tre eller fire kollegaer, der arbejder på tilslutningen af kablerne. Nu kunne vi kun være to personer, fordi vi skulle overholde afstanden på 1,5 meter. Derudover havde vi en masse dårligt vejr den her vinter, med store mængder af regn og vind. Det har alt sammen haft indvirkning på planlægningen. Men heldigvis gik det hele fint i april, og vi kunne hurtigt fortsætte arbejdet, så i sidste ende var forsinkelserne på byggeriet begrænsede."

Læs mere om hybridenergiparken Haringvliet

Fakta om hybridenergiparken Haringvliet

  • Vindmøllepark: 22 MW
  • Antal vindmøller: 6
  • Maksimal højde: 150 m
  • Solcellepark: 38 MW
  • Antal solcellepaneler: 124.000
  • Batterikapacitet: 12 MWh
  • Samlet investering: 61 millioner euro
  • I drift: Udgangen af 2020

Se også

Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vesterhav Nord i drift: Så har Danmark fået endnu et fossiltfrit kraftværk på elnettet

Møllerne i Danmarks nyeste havvindpark Vesterhav Nord er nu forbundet til elnettet. Vesterhav Nord kan levere fossilfri energi svarende til forbruget hos 180.000 danske husstande

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall leverer nu første strøm fra Vesterhav Nord havvindmøllepark

Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord har sendt den første fossilfrie strøm i land.

Læs hele artiklen
Kommende parkeringshus i Lund. Illustration: Lloyds Arkitektkontor
Illustration: Lloyds Arkitektkontor

Vindmøllevinger fra Nordjylland får nyt liv i topmoderne svensk parkeringshus

19 gamle vindmøller fra Vattenfalls vindmøllepark Nørre Økse Sø skulle ikke ende på lossepladsen. Nu indgår dele af vingerne i stedet i et kommende parkeringshus i Lund. Nedtagning af vindmø...

Læs hele artiklen