Vindmølle ved Kriegers Flak vindmøllepark

Miljøstyrelsen igangsætter sidste offentlighedsfase for Vesterhav Nord

Den 23. januar indledte Miljøstyrelsen den sidste offentlighedsfase omkring landanlæg for Vesterhav Nord havmøllepark. Vattenfall ser frem til at inddrage offentligheden og afrunde miljøvurderingsprocessen, så Vesterhav-parkerne kan sættes i drift som planlagt i 2023.

I februar 2022 igangsatte Miljøstyrelsen en ny miljøvurderingsproces for Vesterhav Nord og Syd-parkernes landanlæg. Den proces er nu nået så langt, at den sidste offentlighedsfase for Vesterhav Nord-parkens landanlæg bliver indledt. Det sker efter, at den sidste offentlighedsfase for tvillingparken, Vesterhav Syd, blev indledt den 12. december sidste år.

Landanlæggene muliggør, at den fossilfrie strøm fra havmøllerne kan sendes ud til forbrugerne via elnettet, når parkerne åbner i 2023. Landanlæggene for Vesterhav Nord er placeret i Lemvig Kommune og består af et nedgravet kabel fra kysten ved Vejlby og en transformatorstation ved Store Engbjerg. Energinets kabel fra Station Engbjerg til Station Idomlund er placeret i Lemvig, Struer og Holstebro kommuner, og er også en del af landanlæggene.

"Hensyn til natur og mennesker er ekstremt vigtigt for Vattenfall, og vi har haft en god dialog med Miljøstyrelsen. Nu ser vi frem til at høre offentlighedens perspektiver på Vesterhav Nords landanlæg,” siger Mathilde Lindhardt Damsgaard, projektdirektør i Vattenfall for Vesterhav Syd og Nord.

Offentligheden kan afgive høringssvar til Miljøstyrelsen fra den 23. januar til den 20. marts 2023: Link til Miljøstyrelsens hjemmeside

Havmølleparkerne Vesterhav Syd og Nord skal senest være fuldt tilsluttede ved udgangen af 2023 og får en samlet kapacitet på 344 MW, hvilket svarer til flere end 350.000 danske husstandes årlige elforbrug. Den sidste offentlighedsfase for landanlæggene omhandler kun installationer på land. Vattenfall fik således etableringstilladelse til havs i 2020.

På kortene nedenfor er placeringen af landanlæggene for Vesterhav Syd og Nord vist. Bemærk, at kablerne er nedgravede.

vesterhav-kort-landanlaeg.jpg

Se større billede (PDF 385 kB)

Se også

Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vesterhav Nord i drift: Så har Danmark fået endnu et fossiltfrit kraftværk på elnettet

Møllerne i Danmarks nyeste havvindpark Vesterhav Nord er nu forbundet til elnettet. Vesterhav Nord kan levere fossilfri energi svarende til forbruget hos 180.000 danske husstande

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall leverer nu første strøm fra Vesterhav Nord havvindmøllepark

Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord har sendt den første fossilfrie strøm i land.

Læs hele artiklen
Kommende parkeringshus i Lund. Illustration: Lloyds Arkitektkontor
Illustration: Lloyds Arkitektkontor

Vindmøllevinger fra Nordjylland får nyt liv i topmoderne svensk parkeringshus

19 gamle vindmøller fra Vattenfalls vindmøllepark Nørre Økse Sø skulle ikke ende på lossepladsen. Nu indgår dele af vingerne i stedet i et kommende parkeringshus i Lund. Nedtagning af vindmø...

Læs hele artiklen